ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві відкрився банк одягу для потребуючих

Організатори просять повідомити про нього безпритульних людей

У Києві відкрився банк одягу для потребуючих
Фото: Макс Левин

У столиці відкрився пункт допомоги потребуючим, у якому розпочато збір одягу і предметів побуту. Про це повідомляють у сюжеті телеканалу ZIK.

Банк одягу працює за адресою вул. Максима Берлінського, 9, район станції метро "Дорогожичі". Кияни приносять у центр не тільки одяг, а й взуття, книги, іграшки, посуд, дрібну побутову техніку.

Банк наповнився швидко, його засновникам довелося організувати додаткову допомогу і виділити для цього додатковий склад. "Приходять різні люди. Були у нас і безпритульні, яких ми одягли на зиму, і бабусі, які просили щось для них підібрати. Також заходять і молоді люди-студенти. Ми не відмовляємо нікому", - розповів співорганізатор банку одягу Андрій Курамшин.

Волонтери банку стежать за тим, щоб на вішаки не потрапляли непридатні до носіння речі, а також придивляються до відвідувачів, щоб не дозволити аферистам наживатися на благодійній допомозі. Зараз жертвують одяг більше, ніж є тих, хто його потребує. За словами організаторів, це пов'язано з тим, що люди соромляться звертатися по допомогу або наразі не знають про існування такого банку.

Організатори обіцяють, що банк - не короткочасна акція, а гардероб у ньому буде оновлюватися згідно з сезоном.

Нагадаємо, в Києві у зв'язку з морозами відкрили 105 пунктів обігріву.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram