ГоловнаСуспільствоПодії

Понад тисячу людей рятувальники звільнили зі снігових заметів на півдні України

В Ізмаїльському районі Одеської області близько 30 машин заблоковано у снігах уже майже добу.

Понад тисячу людей рятувальники звільнили зі снігових заметів на півдні України
Фото: dsns.gov.ua

Понад тисячу людей звільнили зі снігових заметів рятувальники за останню добу в Одеській, Херсонській і Миколаївській областях. Через перемети в полях застрягли пасажирські автобуси, карети швидкої допомоги, вантажівки і приватні машини, повідомляє ТСН.

В Ізмаїльському районі Одеської області близько 30 машин заблоковано у снігах уже майже добу. Транспорт рятувальників пробратися до них не може. Тягач, який попросили у військових, зламався на півдорозі.

Застрявати в заметах транспорт в Одеській області почав ще відучора, з 11-ї ранку. Приблизно тоді на трасі Одеса-Рені поблизу села Кринички зупинилися 30 одиниць транспорту, в тому числі рейсовий автобус і приватні авто. У них - понад півсотні людей, є і маленькі діти. Люди добу волали про допомогу. Кажуть, їм скрізь відповідали, що дорога непроїзна і рятувальники пробитися до них не можуть. Допомагали зігрітися місцеві жителі: приносили теплий чай, людей з маленькими дітьми забрали до себе.

Зараз у районі замети сягають півтора метра, колісна техніка не змогла пробитися. Уночі з Одеси відправили гусеничну техніку, залізницею спорядили спеціальний бульдозер.

За інформацією ДСНС, станом на 19:00 рух транспорту обмежено в п'яти областях: Одеській, Дніпропетровській, Кіровоградській, Миколаївській і Херсонській.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram