ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція затримала в Києві групу нальотчиків на інтерактивні клуби

Під час спецоперації затримали 29 осіб, яким тепер закидають розбій.

Поліція Києва ввечері 5 січня затримала групу нальотчиків на так звані інтерактивні клуби, на рахунку якої можуть бути два десятки таких епізодів. Як повідомляють на сайті столичного управління Національної поліції, їх упіймали на вулиці Малишка під час одного з нальотів.

"Погрожуючи предметами, схожими на зброю, сокирою і газовими балончиками, вони [нальотчики] наказали персоналу і всім присутнім лягти на підлогу. А потім відібрали у відвідувачів гроші, мобільні телефони, особисті речі і, наостанок, розбили десять одиниць комп'ютерної техніки, що належала зазначеному закладу", - заявили в поліції.

Після цього поліція почала спецоперацію, під час якої було затримано 29 осіб.

Слідчий відділ Дніпровського управління поліції вніс відомості про подію в Єдиний реєстр досудових розслідувань. Розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України.

7 січня в Дніпровському районному суді Києва буде вирішуватися питання про обрання запобіжного заходу затриманим, серед яких є помічник депутата Верховної Ради Ігоря Мосійчука Олесь Вахній.

Поліцейські встановили, що до складу угруповання входило близько 30 осіб. Усіх їх зараз перевіряють на причетність до скоєння подібних правопорушень на території міста.

Нагадаємо, в Україні з весни 2009 року заборонено весь гральний бізнес, окрім лотерей: букмекерські контори, казино, автомати. Однак гральні заклади далі працюють практично повсюдно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram