ГоловнаСуспільствоЖиття

Чоловік з інвалідністю просить допомоги в підведенні води до його будинку

Частково паралізований Олександр Козаченко мріє викопати колодязь і під'єднати пральну машину

Житель села Копанки Кіровоградської області, Олександр Козаченко, просить допомоги у зборі коштів для підведення води до його приватного будинку. Олександру 35 років, у нього - розсіяний склероз, який почав прогресувати після того, як він потрапив в аварію на мотоциклі. Зараз у чоловіка паралізовані обидві ноги, з 2015 року він має першу довічну групу інвалідності.

Олександр живе з 72-річною глухою матір'ю, інших родичів у нього немає.

«Хочу дуже сильно полегшити своєї матусі життя. Я вже втратив можливість самостійно прати - велика слабкість в руках. У минулому році я знайшов людину, яка б мені викопала колодязь, зібрав грошей (коштувало це близько 10 тисяч гривень), знайшов пральну машинку. Але довелося всі гроші витратити на лікування. Тепер зібрати вже не можу. Пенсія - 1300 грн., за світло в грудні заплатив 850. Все тому, що я в своїй кімнаті електрикою гріюся. Але і на цьому економлю, вмикаю обігрів на 3 години на день», - розповідає Олександр Козаченко.

Останні півроку Олександр не виходив на вулицю тому, що електроскутер, яким він користується для пересування, зламався. Увагу на умови, в яких живе чоловік, звернула сім'я ремонтника транспортного засобу. Вона ж і звернулася в Lb.ua з проханням про допомогу.

Фото: фото надане Олександром Козаченко

«Коли ми з чоловіком були у Саші, то помітили, що він багато в будинку зробив сам: обшив пінопластом двері, провів опалення в своїй кімнаті: замовив конвектори і прикріпив їх на стіни. Він дуже добра і щира людина. Мріє зробити ще багато, але сили його покидають. Він дуже соромиться просити про допомогу незважаючи на те, що у нього небезпечний пандус, зроблений з рейок, старий розбитий телефон, ліжко, на яке він ледве забирається, таблетки він не приймає вже давно, тому, що грошей на них немає», - повідомила Ганна Первова, яка звернулася за допомогою.

Реквізити для допомоги Олександру Козаченко - карта Приватбанк:

4149497814079549

З волонтером Ганною Первовою ви можете зв'язатися за номером: 0974833732

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram