ГоловнаСуспільствоЖиття

Почалася ліквідація телеканалу УТР

МІП контролюватиме, щоб у процесі не порушувалися права працівників.

Почалася ліквідація телеканалу УТР
Фото: timeszp.com

Міністерство інформаційної політики ліквідувало український державний канал іномовлення УТР, на базі якого було створено "Мультимедійну платформу іномовлення України".

Про це повідомляють на сайті міністерства.

Відзначають, що міністр інформполітики Юрій Стець наприкінці грудня підписав наказ про ліквідацію УТР на виконання закону "Про систему іномовлення України" і з метою економії державних коштів.

"Зауважу, що процес ліквідації тривалий, тому проводиться повна інвентаризація, йде аналіз того, що переноситься, що списується. Водночас МІП контролюватиме, щоб у процесі ліквідації не порушувалися права працівників", - прокоментував ситуацію заступник міністра Артем Біденко.

Нагадаємо, запуск "Мультимедійної платформи іномовлення України" відбувся 1 жовтня 2015 року. Замість супутникового телеканалу УТР в ефірі стартував телеканал UA/TV. Він вів мовлення з трьох супутників: Amos 3, Azerspace 1, Galaxy 19, а також в інтернеті на власному каналі в YouTube.

UA/TV транслюється в Молдові, Естонії, Азербайджані, Польщі, Данії, Ізраїлі, Грузії, Латвії. З 2017 року його можна буде також дивитися у Франції. У грудні на телеканалі UА/TV почала роботу кримськотатарська редакція. Наразі її ефір займає півгодини, але в перспективі планують збільшити до однієї години.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram