ГоловнаСуспільствоВійна

Вибори на Донбасі можливі лише через 2-3 роки після звільнення територій, - Тука

"Не буде ніякої трагедії, якщо протягом цих років на звільнених територіях працюватимуть ВЦА".

Вибори на Донбасі можливі лише через 2-3 роки після звільнення територій, - Тука
Фото: dyvys.in

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука переконаний, що проведення виборів на Донбасі можливе лише через кілька років після звільнення окупованих територій.

Про це повідомляє Еспресо.TV.

"Я підтримую офіційну позицію. Щонайменше два-три роки після звільнення має минути перед будь-якими виборами (на окупованих територіях Донбасу, - ред.)", - сказав Тука.

За його словами, не буде ніякої трагедії, якщо протягом цих років на звільнених територіях Донбасу працюватимуть цивільно-військові адміністрації.

Нагадаємо, Тука переконаний, що Україна поверне контроль над окупованою територією Донбасу 2017 року або максимум у середині 2018 року.

Вибори на Донбасі - одне із зобов'язань України, зафіксоване в Мінських угодах. Однак Україна вимагає, щоб спершу запанувала повна тиша на фронті і була розміщена озброєна поліцейська місія ОБСЄ.

У жовтні президент Франції Франсуа Олланд заявив, що невиконання Мінських домовленостей може спричинити "заморожування" збройного конфлікту на Донбасі і закликав Україну спочатку провести там місцеві вибори, а потім повертати контроль над кордоном.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram