ГоловнаСуспільствоЖиття

Прокуратура вимагає повернути Києву два гуртожитки НАУ

Обидві будівлі незаконно перепродали приватній особі в 2015 році.

Прокуратура вимагає повернути Києву два гуртожитки НАУ
Национальный авиационный университет
Фото: nau.edu.ua

Прокуратура Києва через суд вимагає повернути з незаконного володіння два гуртожитки Національного авіаційного університету, що розташовані на вулиці Вітряні гори в Подільському районі столиці.

Про це повідомляють на сайті прокуратури.

"У 2015 році ці будівлі площею 964,9 м² та 1076,96 м², що знаходяться в сфері управління Міністерства освіти і закріплені за Національним авіаційним університетом, були незаконно відчужені з державного володіння і надалі перепродані приватній особі", - йдеться в повідомленні.

З огляду на виявлені порушення, прокуратура подала позов до Подільського райсуду Києва з вимогою повернути вказане майно територіальній громаді столиці.

Крім того, за цим фактом зареєстровано і розслідується кримінальне провадження за ч. 4 ст. 358 (підробка документів, печаток, штампів і бланків, збут або використання підроблених документів, печаток, штампів) і ч. 4 ст. 190 (шахрайство) КК України.

"З метою недопущення подальшого відчуження об'єктів нерухомого майна за клопотанням місцевої прокуратури на спірне майно накладено арешт", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, 30 грудня Антикорупційне бюро завершило розслідування проти колишнього т. в. о. ректора НАУ Володимира Харченка, підозрюваного у вимаганні 170 тис. євро хабара.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram