ГоловнаСуспільствоПодії

Пашинський прострелив ногу людині, яка напала на нього на дорозі (оновлено)

Депутат у бійці отримав пляшкою по голові.

Пашинський прострелив ногу людині, яка напала на нього на дорозі (оновлено)
Сергей Пашинский
Фото: Макс Требухов

Депутат Верховної Ради Сергій Пашинський ("Народний фронт") потрапив у бійку напередодні Нового року, яка завершилася тим, що він прострелив ногу 38-річному чоловікові, який напав на нього .

Про це він повідомив у своєму фейсбуці. Крім того, повідомлення про інцидент є на сайті поліції.

"В одному з сіл Васильківщини автівка нардепа звернула на неосвітлену частину дороги, посередині якої був залишений мікроавтобус без габаритних вогнів і водій ледве зміг уникнути зіткнення. Депутат вийшов з салону автомобіля, аби з'ясувати у чому справа. На зауваження та прохання переставити машину, один з двох невідомих чоловіків у стані алкогольного сп’яніння почав рухатися зі скляною пляшкою та погрозами вбивства. Нардеп з власної зброї зробив попереджувальний постріл у повітря, але це не зупинило хулігана - він пляшкою вдарив по голові і збив з ніг депутата. Вже лежачи на землі, депутат вистрілив у ногу своєму нападнику", - заявили в поліції.

Пашинський з дружиною перев'язали рану і викликали швидку допомогу та наряд поліції.

Поліція встановлює обставини інциденту.

Оновлення. Речник поліції Київської області Микола Жукович в ефірі 112 каналу розповів, що чоловік, якого поранив Пашинський, раніше мав проблеми із законом.

"Завдавав людям тілесних ушкоджень, і були відкриті щодо нього такі кримінальні провадження... Зараз він перебуває в лікарні, йому надають кваліфіковану медичну допомогу. Але зверніть увагу на те, що після того як нардеп поранив нападника, він зняв свій пояс і перев'язав йому ногу, щоб зупинити кровотечу. Тобто надав невідкладну допомогу до приїзду швидкої і поліції", - повідомив він.

За фактом конфлікту розпочато кримінальне провадження за ст. 296 Кримінального кодексу (хуліганські дії).

Оновлено 20:40. Увечері 1 січня Пашинський повідомив додаткові подробиці інциденту.

Він написав у фейсбуці, що повертався з дружиною з кінотеатру "Батерфляй Кантрі" (село Ходосівка, Обухівське шосе) в село Хлепча, де вони живуть. Оскільки це було 31 грудня, Пашинський відпустив водія і охорону.

За кермом автомобіля перебувала дружина депутата, яка вела автомобіль з увімкненим ближнім світлом. "Дружина змушена була різко загальмувати перед великим автомобілем без увімкнених габаритів, на темній ділянці дороги. Було вже зовсім темно, і наша реакція зрозуміла", - повідомив нардеп.

Фото: facebook.com/profile.php?id=100009285837723

Пашинський наголосив, що має право носіння та застосування зброї у випадках, передбачених законодавством, і він ним скористався після того, як отримав пляшкою по голові, "чого є підтвердження від незалежних свідків".

Фото: facebook.com/profile.php?id=100009285837723

"Показання свідків і огляд місця подій підтверджують, що я зробив попереджувальний постріл угору, а другий, вже після удару мене пляшкою, здійснив у ногу нападникові. Пістолет зараз вилучено на відповідну експертизу", - заявив депутат і закликав не робити поспішних висновків до результатів розслідування і рішення суду.

Нагадаємо, Пашинському 50 років. Він є народним депутатом з 2006 року. Очолює комітет з питань національної безпеки і оборони Верховної Ради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram