ГоловнаСуспільствоПодії

У Хмельницькому патрульні застрелили чоловіка, який поранив трьох людей

Нападник помер у машині швидкої допомоги.

Сьогодні вранці у Хмельницькому поліцейські застосували зброю під час затримання порушника.

Про це повідомляє УНН.

"Близько 8:30 у Хмельницькому відбулася стрілянина. На місці події загинув чоловік 1970 р.н.", - розповів прес-секретар служби патрульної поліції в Хмельницькому Роман Мартинюк.

Фото: ye.ua

За його словами, на перехресті вулиць Кам'янецької та Тернопільської назустріч екіпажу патрульної поліції, який їхав в управління на перезмінку, вибіг невідомий і попросив їх зупинитися.

"Коли патрульні вийшли зі службового автомобіля, з двору вибіг чоловік, у руках якого був предмет, схожий на заточку. Обличчя чоловіка було закривавлене. Побачивши поліцейських, він почав бігти на них", - розповів Мартинюк.

За словами свідків, цей громадянин нападав на людей у дворі одного з будинків. Люди намагалися самостійно затримати його, але їм це не вдалося. Тоді вони побачили екіпаж патрульних і звернулися по допомогу.

"Оцінивши небезпечну ситуацію, один з поліцейських зробив попереджувальний постріл із табельної зброї в повітря. Після цього чоловік не зупинився і почав далі рухатися на співробітників поліції. Тоді пролунав ще один постріл, куля влучила в ногу нападника. Однак він упав і далі продовжував йти на поліцейських. Патрульні намагалися його затримати, після невдалої спроби застосували ще раз табельну зброю", - розповів Мартинюк.

На місце події викликали медиків швидкої допомоги. Тіло чоловіка перенесли в карету швидкої, де він помер.

Спікер Нацполіції у Хмельницькій області Інна Гелега в ефірі "112 каналу" розповіла, що чоловік поранив трьох людей.

"Чоловік поранив трьох людей. Першою стала медсестра психоневрологічного диспансеру. Дорогою він поранив ще двох жінок. Свідком цих поранень став перехожий, який і зупинив патруль", - повідомила вона.

Одна з поранених жінок відмовилася від госпіталізації, іншим надано медичну допомогу.

Розпочато кримінальне провадження за ст.115 (замах на вбивство) і ст.345 (погроза або насильство проти співробітника правоохоронних органів). Оцінку дій патрульних даватиме прокуратура.

Нагадаємо, 27 грудня київські патрульні зі стріляниною затримали водія, який збив поліцейського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram