ГоловнаСуспільствоВійна

РНБО затвердила нові санкції проти Росії

Також затверджено проект Державної програми розвитку ЗСУ до 2020 року.

РНБО затвердила нові санкції проти Росії
Фото: president.gov.ua

Рада національної безпеки і оборони ввела додаткові санкції проти фізичних та юридичних осіб країни-агресора Росії.

Про це повідомляється на сайті РНБО.

Зокрема, були введені санкції проти осіб, незаконно обраних до Держдуми РФ за результатами "виборів", проведених на території окупованого Криму і Севастополя, членів так званих виборчих комісій, українських підприємств в Криму, які були незаконно перереєстровані за російським законодавством.

Також під санкції потрапили російські чиновники правоохоронних органів і судів, які причетні до незаконного утримання українських громадян в РФ.

РНБО також застосувала санкції проти українських чиновників, які оголошені в розшук, ховаються за кордоном і є причетними до фінансування терористичної діяльності і гібридної агресії РФ проти України.

Введені санкції проти підконтрольних РФ юридичних осіб, причетних до ведення "гібридної війни" проти України в інформаційній сфері і кіберпросторі.

"Для забезпечення прозорості та синхронізації дії всі санкції, що застосовані до фізичних і юридичних осіб, продовжені на один рік", - зазначили в РНБО.

Також РНБО підтримала розроблений Міноборони проект Державної програми розвитку Збройних Сил на період до 2020 року і зміни у військово-адміністративному поділі території України.

Нагадаємо, 27 грудня Міністерство торгівлі США додало 23 компанії з Росії та Криму в американський список санкцій, перетворюючи Крим в економічно-токсичний регіон і блокуючи діяльність російської оборонки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram