ГоловнаСуспільствоВійна

Кур'єрська служба доправила підозру одному з ватажків "козаків ЛНР"

Козіцин власноруч отримав повідомлення у вівторок, 27 грудня.

Кур'єрська служба доправила підозру одному з ватажків "козаків ЛНР"
Николай Козицын

Головна військова прокуратура повідомила про підозру одного з ватажків бойовиків "Всевеликого війська Донського" Миколу Козіцина.

Про це повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос у Фейсбуці.За його словами, Козіцин власноруч отримав повідомлення у вівторок, 27 грудня.

"27 грудня 2016 року повідомлення про підозру за допомогою міжнародної кур'єрської служби  ["Даймекс"] було доправлено на територію Російської Федерації за місцем проживання Козіцина і вручено йому особисто", - написав Матіос.

Встановлено, що Козіцин у квітні 2014 року на території Росії створив терористичне угруповання "Донська Республіка" з-поміж громадян РФ та інших осіб, на чолі якого незаконно вторгся на територію України і до листопада 2014 року в Луганській області у складі "ЛНР" організовував і безпосередньо брав участь у нападах на учасників антитерористичної операції.

"Крім того, Козіцин організовував розбійні напади на волонтерів, журналістів, священнослужителів і місцевих жителів з метою заволодіння їх майном, незаконне позбавлення волі і утримання в нелюдських умовах, побиття, знущання, тортури і інше жорстоке поводження з полоненими, в тому числі з вагітними жінками", - додав Матіос.

Зараз готується клопотання слідчого судді про надання дозволу на його затримання і доправлення в суд, а також про надання дозволу на спеціальне досудове розслідування.

Нагадаємо, Генпрокуратура оголосила Козіцина у розшук влітку 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram