ГоловнаСуспільствоПодії

Київський бізнесмен замовив убивство конкурента за $5 тисяч

Спіймати замовника вдалося завдяки інсценізації.

Київський бізнесмен замовив убивство конкурента за $5 тисяч
Фото: npu.gov.ua

Співробітники Національної поліції України затримали іноземця, який за 5 тисяч доларів замовив убивство свого конкурента по бізнесу.

Бізнесмен знайшов кілера завдяки зв'язкам у злочинному середовищі. Він передав аванс у розмірі 300 доларів для підготовки до вчинення злочину. Крім того, замовник надав виконавцеві інформацію про розпорядок дня і фото жертви. Також чоловік самостійно визначив спосіб убивства - інсценування розбійного нападу або квартирної крадіжки, при якій жертва повинна отримати смертельну травму голови. Він вказав і те, що вбивство мало статися в зазначений замовником термін, оскільки потенційна жертва планувала виїхати з міста, повідомляють на сайті Нацполіції.

Поліція спочатку інсценувала вбивство столичного бізнесмена, а потім затримала зловмисника під час передачі "вбивці" решти суми - 4700 доларів.

Слідчі почали кримінальне провадження за фактом підготовки до скоєння умисного вбивства на замовлення (ч. 1 ст. 14, п. 11 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України). Вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу.

Нагадаємо, інсценування вбивства як спосіб вийти на замовника правоохоронці останнім часом застосовують усе частіше. Так, у квітні за такою схемою правоохоронці затримали виконавця і замовника вбивства бізнесмена в Запоріжжі, в травні інсценували вбивство відомого одеського адвоката Олександра Погорілого, в жовтні завдяки інсценуванню запобігли двом замовним убивствам у Дніпрі, а в листопаді - спіймали замовника вбивства підприємця в цьому самому місті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram