ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція продовжила операцію проти грального бізнесу

За три тижні поліцейські закрили 789 гральних закладів.

Поліція продовжила операцію проти грального бізнесу
Сергей Вязмикин
Фото: npu.gov.ua

Національна поліція вирішила продовжити операцію проти забороненого в Україні грального бізнесу, яку почали 5 грудня.

Про це повідомила прес-служба відомства за підсумками селекторної наради, яка пройшла в МВС 28 грудня.

"З огляду на те, що ділки незаконного бізнесу чекають на завершення нами профільного відпрацювання, пропоную його продовжити до повного викорінення цього ганебного явища", - заявив, виступаючи з доповіддю, т.в.о. начальника Департаменту захисту економіки Сергій Вязмікін.

За три тижні, відколи триває відпрацювання, поліція закрила 789 гральних закладів. Більшість із них - це так звані інтерактивні клуби. Також ліквідовано п'ять клубів, де під виглядом спортивних турнірів з покеру проводили азартні ігри.

Поліцейські вилучили 8125 одиниць грального обладнання, в тому числі майже 7,8 тисячі системних блоків, 313 ігрових автоматів, 50 платіжних терміналів, 12 столів для гри в покер. Вартість вилученого обладнання - 24 мільйони гривень. Окрім того, вилучено понад 2,6 мільйона гривень готівкою.

Відбулися обшуки в 195 будинках, квартирах і офісах організаторів грального бізнесу.

До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про 361 кримінальне правопорушення за фактом заняття гральним бізнесом (ст. 203-2 Кримінального кодексу України). Підозри висунуто 21 організатору грального бізнесу.

Нагадаємо, 2 грудня МВС оголосило про початок операції з ліквідації в Україні нелегальних гральних закладів.

В Україні з весни 2009 року заборонено весь гральний бізнес за винятком лотерей: букмекерські контори, казино, автомати. Однак гральні заклади продовжують працювати практично повсюдно. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає, що Верховній Раді варто задуматися про їх легалізацію.

За даними МВС, в Україні легально може працювати тільки одна лотерейна компанія - "Українська національна лотерея" ("Суперлото", "Кено", "Лото трійка"). Робота мереж МСЛ ("Лото Забава", "Мегалот", "Спортліга") і "Патріот" (миттєві лотереї) незаконна у зв'язку з введеними Україною санкціями проти російських компаній. Ліцензія "Ощадбанку" не використовується.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram