ГоловнаСуспільствоПодії

Прикордонники виявили найбільшу в 2016 році партію контрабандних сигарет

У вантажівці, яка мала везти лісоматеріали, виявилися 145 500 пачок сигарет.

Прикордонники виявили найбільшу в 2016 році партію контрабандних сигарет

Сьогодні вночі в пункті пропуску "Рава-Руська" прикордонники спільно з митниками виявили найбільшу в цьому році партію контрабандних сигарет, повідомив речник Держприкордонслужби Олег Слободян у фейсбуці.

"Близько опівночі на виїзд з України прибула вантажівка української реєстрації з нібито вантажем лісоматеріалів. З огляду на те, що неодноразово під виглядом деревини зловмисники намагалися провезти цигарки, автомобіль вирішили ретельно перевірити. Інтуїція прикордонників не підвела. У всіх палетах були обладнані схованки. Загалом з автомобіля і причепа витягли 291 ящик сигарет, а це - 145 500 пачок як з акцизом, так і без", - повідомив він.

Нагадаємо, в Кримінальному кодексі (стаття 201) передбачено відповідальність лише за контрабанду культурних цінностей, отруйних, сильнодіючих, вибухових речовин, радіоактивних матеріалів, зброї та боєприпасів (крім гладкоствольної мисливської зброї та бойових припасів до неї), а також спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації.

Улітку прем'єр Володимир Гройсман запропонував зробити контрабанду кримінально караною. Втім далі слів справа поки не пішла.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram