ГоловнаСуспільствоПодії

У справі Толстошеєва проведуть ще одну експертизу

Мажор нібито впав у несвідомий стан.

У справі Толстошеєва проведуть ще одну експертизу
Фото: Виталий Мирошниченко

У кримінальному провадженні за фактом смертельної ДТП біля станції метро "Лівобережна" в Києві за участю Станіслава Толстошеєва призначено ще одну судово-медичну експертизу, повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко.

"Експертиза підтвердила, що Толстошеєв впав у медичний стан, що призвело до неможливості керування автомобілем. Буде проведено ще одну судово-медичну експертизу", - сказав Луценко в середу на брифінгу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Пізніше він пояснив журналістам, що Толстошеєв, згідно з висновком експертизи, впав у несвідомий стан, алкоголю і наркотиків у його крові не виявлено.

За словами генпрокурора, ще одна судово-медична експертиза буде проведена не в Києві і допоможе остаточно встановити причину такого стану Толстошеєва.

Нагадаємо, 9 січня 2016 року Толстошеєв на білому "Мерседесі" в'їхав у фасад стоматологічної клініки біля метро "Лівобережна" в Києві і збив насмерть 62-річну жінку. За словами свідків, водій був у стані алкогольного сп'яніння. Сам 21-річний син бізнесмена з Дружківки (Донецька область) стверджує, що в нього стався напад епілепсії.

9 вересня стало відомо, що прокуратура Києва вирішила не карати Толстошеєва і закрила кримінальне провадження.

Громадський резонанс змусив Луценка скасувати постанову про закриття кримінального провадження. У справі було призначено повторну амбулаторну комісійну психіатричну експертизу Толстошеєва.

Згідно з результатами попередніх експертиз, причиною ДТП став "раптовий напад судомного характеру у водія, внаслідок якого він не міг усвідомлювати своїх дій і керувати ними".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram