ГоловнаСуспільствоВійна

У Києві презентували "дорожню карту" стратегії інформаційної реінтеграції Донбасу

Документ базується на проекті від експертної групи при МІП.

У Києві презентували "дорожню карту" стратегії інформаційної реінтеграції Донбасу

Сьогодні, 28 грудня, на засіданні Кабінету Міністрів урядовці одностайно підтримали "дорожню карту" розробки стратегії інформаційної реінтеграції Донбасу, розроблену Міністерством інформаційної політики.

Про це повідомляють на сайті МІП.

"Сьогодні ми представили ще один результат роботи відомства. Ця дорожня карта - не менш важливий документ, який дозволить сформувати чітке розуміння в українському суспільстві про те, що ми робимо для наших громадян східних регіонів і яких результатів досягаємо. Нам необхідна підтримка наших ЗМІ. Тільки разом переможемо", - заявив міністр інформполітики Юрій Стець.

Відзначають, що документ базується на проекті від експертної групи при МІП, яка працювала над ним упродовж року, а також на дослідженні - Комунікаційної стратегії сприяння деокупації і реінтеграції Донбасу, яку підготував аналітичний центр "Фабрика думки «Донбас»".

Інформаційний тероризм. український вимір

Радник міністра з питань інформаційної реінтеграції Донбасу Дмитро Ткаченко, який працював над документом, зазначив, що на окупованій території люди мають обмежений доступ до інформації.

"Українські громадяни на непідконтрольних територіях живуть в агресивному ізольованому інформаційному просторі і мають обмежений доступ до альтернативної інформації. Режими "ДНР-ЛНР" під російським кураторством встановили справжню монополію на правду", - сказав він.

Нагадаємо, Міністерство інформаційної політики запропонувало започаткувати День спротиву окупації і відзначати його 26 лютого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram