ГоловнаСуспільствоЖиття

Благодійний фонд "Карітас України" закликає українців приєднатися до різдвяної акції

Купіть різдвяну свічку за символічну ціну, і діти з малозабезпечених родин отримають подарунок.

Благодійний фонд "Карітас України" закликає українців приєднатися до різдвяної акції

25 грудня у п'яти містах України - Києві, Львові, Полтаві, Хмельницькому та Одесі розпочалася акція Різдвяна Свічка, яку проводить благодійний фонд "Карітас України"

"Акцію підтримали артисти, журналісти, громадські діячі. Активно приєдналася студентська молодь. Зокрема, у Хмельницькому під час флешмобу студенти утворили живе серце, всередині якого горіли свічки. У Львові в кращих різдвяних традиціях виступив вертеп, який підготували діти та підлітки "Карітасу Львова" проекту "Мобільна робота з молоддю". У Києві звучали традиційні колядки у виконанні хору Парафії церкви св. Миколая Мир Лікійського на Аскольдовій Могилі, діяла святкова фотозона. Жителі Одеси на Приморському бульварі активно наповнили ящик для пожертвувань, кошти з якого направлять на потреби ВІЛ-інфікованих діток", - розповіли організатори акції.

Акція проходить в Україні протягом 14 років і покликана допомогти дітям з сімей в кризових обставинах. Свічки декоруються руками молоді – підопічних Львівського Центру дозвілля та соціальної реабілітації для молодих людей з особливими потребами при Карітасі Львів. Мета заходу - залучити людей до милосердя, допомоги нужденним дітям. Купивши свічку за благодійну пожертву, кожен учасник акції робить внесок у віру в Різдвяне диво.

Благодійний фонд закликає всіх українців взяти участь в акції.

"Кожен може подарувати тепло своєї душі дітям. Закликаємо вас підтримати акцію, щоб ми мали можливість нести надію та світло для тих, хто сьогодні потребує нашої допомоги. Завдяки вашій підтримці в їхнє непросте життя також прийде свято", - зазначає Андрій Васькович, Президент "Карітас України".

Приєднатися до акції можна, купивши Різдвяну свічку за благодійну пожертву в 17 пунктах благодійного фонду "Карітас" та парафіях греко-католицької церкви. Благодійні пожертви будуть спрямовані на допомогу дітям з малозабезпечених, неповних сімей та сімей, постраждалих від військових дій - підопічних "Карітасу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram