ГоловнаСуспільствоЖиття

Львів очолив рейтинг найдешевших туристичних міст світу

Найдорожчим із найдешевших визнане місто Вальпараїсо у Чилі.

Львів очолив рейтинг найдешевших туристичних міст світу
Фото: tvoemisto.tv

Львів посів перше місце серед найдешевших туристичних міст світу. Про це свідчать дані рейтингу, складеного туристичною компанією Mondono, інформує  Business Insider.

У ході дослідження порівнювалася середня вартість різних туристичних предметів першої необхідності, зокрема проживання в готелі, вечеря на двох, проїзд на таксі, вартість пінти пива і пляшка вина в містах по всьому світу.

Так, за житло у Львові турист заплатить близько 25 доларів (656 грн), за вечерю на двох - 5 доларів (131 грн), а вартість 1 км проїзду на таксі становить 20 центів (6 грн). 

 

Друге з 12 місць посідає столиця невизнаної республіки Косово Приштина, де ніч у готельному номері коштує 56 доларів (1470 грн), вечеря на двох не більш як 5 доларів (140 грн), а 1 км проїзду на таксі - долар (26 грн).

На третій позиції опинилася столиця Болгарії Софія, де вартість ночівлі в готелі становить 57 доларів (1497 грн), а вечеря на двох трохи більше від 11 доларів (288 грн).

Серед найдешевших туристичних міст світу названі також столиця Панами, Каламата (Греція), Брага (Португалія), Сараєво (Боснія і Герцеговина), Лас-Пальмас-де-Гран-Канарія (Іспанія), Єреван (Вірменія), Белфаст (Північна Ірландія ) і Сан-Антоніо (США).

Найдорожчим у рейтингу Business Insider визнане місто Вальпараїсо у Чилі. Вартість їжі або проїзду на таксі у Вальпараїсо не сильно відрізняється від інших міст у списку, однак вартість ночівлі в готелі становить приблизно 113 доларів (2968 грн).

Нагадаємо, за результатами складеного консалтинговою компанією Mercer рейтингу кращим у світі для проживання містом став Відень. Київ, Тирана і Мінськ визнані європейськими столицями з найнижчим рівнем життя.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram