ГоловнаСуспільствоВійна

На Донбасі встановилася тиша у зв'язку з черговим перемир'ям

У п'ятницю бойовики стріляли 50 разів.

На Донбасі встановилася тиша у зв'язку з черговим перемир'ям
Фото: пресс-служба президента

Станом на ранок 24 грудня на всій лінії фронту на Донбасі встановилася тиша, повідомляє прес-центр штабу АТО.

Всеосяжне, стійке, безстрокове припинення вогню почалося з 00:00 24 грудня відповідно до домовленостей, досягнутих в Мінську.

За минулу добу, 23 грудня, російсько-окупаційні війська здійснили 50 обстрілів, з них два - по населеному пункту.

На Маріупольському зі 122-міліметрової артилерії, 120- і 82-міліметрових мінометів, гранатометів різних систем бойовики багаторазово вели вогонь по Широкиному, Лебединському, Талаківці і Водяному. Новотроїцьке обстріляли з гранатометів, а Широкине - з озброєння БМП.

Поблизу Водяного бойовики атакували позиції сил АТО, однак після вогню у відповідь відступили.

На Донецькому напрямку зі 152-міліметрової артилерії були обстріляні позиції військових в районі Семенівки і Північного. Вогонь 122-міліметрової артилерії, мінометів, озброєння БМП і великокаліберних кулеметів зафіксований в районі Луганського на Світлодарській дузі. З мінометів калібру 120 і 82 міліметри, гранатометів різних систем були обстріляні Авдіївка, Новолуганське, Південне, Новоселівка Друга і Верхньоторецьке. Зі 152-міліметрової артилерії окупанти вкотре обстріляли Миронівку. Тричі бойовики намагалися атакувати позиції військових в районі Світлодарської дуги, але щоразу змушені були відступати.

На Луганському напрямку під вогонь реактивних систем залпового вогню БМ-21 "Град" потрапило Сизе. Зі 152-міліметрової артилерії бойовики обстріляли Троїцьке і двічі - Новозванівку. Зі 120-міліметрових мінометів, гранатометів і стрілецької зброї - Троїцьке, Новоолександрівку, Жовте, Лобачеве і Станицю Луганську.

Нагадаємо, з неділі, 18 грудня, на Світлодарськой дузі йшли запеклі бої. Там загинули вісім українських військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram