ГоловнаСуспільствоЖиття

"Інтерсіті" Київ - Перемишль здійснив свій перший рейс

Паспортний контроль здійснюватимуть під час руху.

"Інтерсіті" Київ - Перемишль здійснив свій перший рейс
Фото: loda.gov.ua

Новий швидкісний поїзд "Інтерсіті+" сполученням Київ - Львів - Перемишль (Польща) здійснив свій перший рейс.

Про це повідомляють на сайті Львівській ОДА.

"Сьогодні ми є свідками інтеграційного процесу, протягом якого Україна реальними інтеграційними проектами входить у Європейський Союз, і сьогоднішня подія - тільки початок нашого шляху. Такими кроками Львівщина перетворюється на великий пасажирський і транспортний хаб. А створення нових транспортних сполучень - це не тільки комфорт для пасажирів, а й нові робочі місця", - заявив голова Львівської ОДА Олег Синютка під час урочистого відправлення.

Як повідомляли, поїзд курсуватиме щодня і долатиме відстань з Києва до Перемишля за 7 год. 40 хв, а назад - за 7 год. 07 хв. Він вирушатиме зі станції "Київ - Пасажирський" о 6:45 і прибуватиме до Перемишля о 13:25.

Зупинятися поїзд буде на станціях Святошин, Коростень, Підзамче і Львів. Відправлення з Перемишля - о 14:26, прибуття до Києва - 22:33.

"Паспортний контроль буде здійснюватися під час руху поїзда, що прискорить час проходження кордону", - наголошено в повідомленні.

Фото: loda.gov.ua

Вартість проїзду у вагонах I класу становить орієнтовно 574 грн, II класу - 406 грн, зі Львова до Перемишля у вагонах I класу - 235 грн, II класу - 172 грн. Квитки можна придбати виключно в міжнародній касі вокзалу. На сайті "Укрзалізниці" продаж квитків на цей поїзд не здійснюватиметься.

Для проїзду у внутрішньому сполученні (наприклад, з Києва до Львова) вартість квитків буде залежати від коефіцієнтів гнучкого регулювання по днях тижня. Наприклад, найдешевшим проїзд буде у вагонах I класу - по вівторках, у вагонах II класу - в четвер і суботу.

Нагадаємо, "Укрзалізниця" також планує запустити потяг сполученням Мукачеве - Будапешт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram