ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО нарахував 15 обстрілів з півночі

Ворог зосередив майже весь вогонь на Донецькому напрямку.

Штаб АТО нарахував 15 обстрілів з півночі
Фото: www.facebook.com/theministryofdefence.ua

З півночі і до 18:00 російсько-окупаційні війська 15 разів обстріляли позиції сил АТО на Донбасі.

Ворог зосередив майже весь вогонь на Донецькому напрямку. З артилерії калібру 122 міліметри і з 120-міліметрових мінометів окупанти обстрілювали військових у районі Луганського. З 82-міліметрових мінометів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів стріляли по силах АТО в Авдіївці, Новгородському, Верхньоторецькому і Луганському.

Штаб АТО також повідомив подробиці про ранкову атаку бойовиків на Світлодарській друзі.

Близько 08:30 російсько-окупаційні війська почали артилерійський і мінометний обстріл військових і під його прикриттям здійснили спробу атаки. Вогнем вони були зупинені і відійшли. Втім, вже о 10.00 бойовики відновили обстріл зі 122-міліметрових артилерійських систем і 120-міліметрових мінометів і знову спробували атакувати позиції сил АТО. Після вогню у відповідь противник відступив і повторних спроб атак не чинив.

Крім того, протягом дня супротивник двічі обстріляв Миронівку зі 152-мм артилерії.

На Маріупольському напрямку зі 120- і 82-міліметрових мінометів бойовики обстріляли Красногорівку, Старогнатівку і Водяне.

На Луганському напрямку з протитанкових ракетних комплексів і 82-міліметрових мінометів ворог вів вогонь по Кримському.

Нагадаємо, у неділю, 18 грудня, бойовики намагалися вибити українських військових з займаних позицій в районі Світлодарської дуги. Під час наступальних дій противника загинули п'ятеро бійців АТО, шестеро отримали поранення, ще 10 були контужені або травмовані.

19 грудня під час боїв на Світлодарській дузі загинув один військовослужбовець, дев'ять отримали поранення і вісім були контужені.

20 грудня ворог не припинив активні бойові дії на Світлодарській дузі. В цілому протягом цього дня на Донеччині двоє військових загинули, четверо отримали поранення, ще четверо були контужені.

21 грудня на Світлодарській дузі в результаті ворожих артилерійських та мінометних обстрілів 11 військових отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram