ГоловнаСуспільствоВійна

"ДНР" пообіцяла відпустити неповнолітніх "диверсантів" з Ясинуватої

"Нам це пообіцяли, і ми будемо щасливі, що діти будуть з сім'ями".

"ДНР" пообіцяла відпустити неповнолітніх "диверсантів" з Ясинуватої
Фото: Макс Требухов

Представники "ДНР" на вчорашній зустрічі в Мінську пообіцяли відпустити неповнолітніх жителів Донецької області, яких затримали влітку за звинуваченням у підриві автомобілів на території Донецької області.

Про це повідомила перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко, яка представляє Україну в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи.

"З обережним оптимізмом констатую, що в нас є обіцянка, що підлітки, затримані за "диверсійну діяльність", новорічні свята зустрінуть у колі сім'ї. Нам це пообіцяли, і ми будемо щасливі, що діти будуть з сім'ями (проживають в окупованому Донецьку, нагадаю). Я буду дуже щаслива, коли нарешті дітей відпустять", - написала вона в фейсбуці.

Геращенко також підтвердила, що дев'ятьох засуджених, яких напередодні помилував президент Петро Порошенко, передадуть в окремі райони Донецької і Луганської області як жест доброї волі. "Ми очікуємо, що й інша сторона проявить гуманізм напередодні свят і процес звільнення заручників буде розблоковано", - повідомила Геращенко.

За її словами, в п'ятницю, 23 грудня, має відбутися скайп-конференція з питань обміну заручниками.

Нагадаємо, 12 грудня бойовики "ДНР" заявили про затримання групи диверсантів, до якої входили семеро підлітків 1998-2001 років народження. Вони нібито були завербовані українськими спецслужбами для підривів автомобілів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram