ГоловнаСуспільствоВійна

Контактна група домовилася про припинення вогню на Донбасі з 24 грудня

Наступне засідання групи пройде 16 січня 2017 року.

Контактна група домовилася про припинення вогню на Донбасі з 24 грудня
Мартин Сайдик
Фото: EPA/UPG

Тристороння контактна група з врегулювання ситуації на Донбасі домовилася про припинення вогню з 24 грудня.

Про це повідомив на брифінгу спеціальний представник ОБСЄ Мартін Сайдік.

Він також зачитав заяву від імені учасників групи.

"Ми, члени ТКГ, і представники ОРДО і ОРЛО, наголошуючи на необхідності забезпечення миру і спокою в зв'язку з майбутніми святами, підтверджуємо свою прихильність дотриманню всеосяжного, стійкого і безстрокового режиму припинення вогню, починаючи з 00:00 24 грудня цього року за київським часом", - сказав Сайдік.

За його словами, сторони також у своїй заяві висловили прихильність домовленостям, досягнутим у Мінську, і ефективному продовженню мінського процесу в 2017 році.

"Наступне засідання групи пройде 16 січня 2017 року", - додав Сайдік.

Подробиць щодо питань, які будуть обговорювати, він не повідомив.

Раніше представник України в групі Леонід Кучма розповів, що розраховує, що на сьогоднішньому засіданні сторони домовляться про обмін заручниками.

Нагадаємо, в неділю, 18 грудня, бойовики намагалися вибити українських військових із займаних позицій у районі Світлодарської дуги. Під час наступальних дій противника загинули п'ятеро бійців АТО, шестеро отримали поранення, ще 10 були контужені або травмовані. Пізніше стало відомо, що один боєць потрапив у полон. У понеділок, 19 грудня, під час боїв на цій ділянці загинув один військовослужбовець, дев'ять отримали поранення і вісім були контужені. Вранці у вівторок, 20 грудня, військові знову відбили атаку бойовиків у районі Світлодарська.

Сьогодні у зв'язку із загостренням ситуації в районі Світлодарської дуги, секретар РНБО Олександр Турчинов відвідав зону АТО, де провів нараду з військовим керівництвом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram