ГоловнаСуспільствоПодії

Інцидент у синагозі Умані може бути результатом боротьби двох бізнес-угруповань хасидів США і Ізраїлю, - журналіст

"Кривавий перформанс" стався за 5 днів до візиту Гройсмана в Ізраїль.

Інцидент у синагозі Умані може бути результатом боротьби двох бізнес-угруповань хасидів США і Ізраїлю, - журналіст
Фото: http://izrus.co.il/

Напад на синагогу в Умані схожий на постановочний з метою залякування. В Умані давно триває боротьба двох бізнес-угруповань хасидів зі США та Ізраїлю за мільйонні потоки обслуговування паломників.

Про це написав у Фейсбуці історик і журналіст, ізраїльський редактор американського видання ForumDaily Шимон Бріман.

"Це схоже на постановочний напад для залякування. В Умані давно триває боротьба двох бізнес-угруповань хасидів з США та Ізраїлю за мільйонні потоки обслуговування паломників... Вони наймали групи українських хлопців для захоплення готелю конкурентів поряд з могилою рабі Нахмана", - написав журналіст.

"Організатори цієї акції з фарбою саме на те й розраховували, що всі ЗМІ сьогодні будуть тиражувати фотки з цією фарбою і свинячою головою. Йде залякування", - зазначив він.

Бріман також зауважує, що "називати нападників без доказів "українськими націоналістами" - це непрофесійно".

"Вони що, розмахували партквитками націоналістичних організацій? Це могли бути хто завгодно - місцеві хулігани, антисеміти, найняті для гучного перформансу з червоної фарбою і свинею для ЗМІ", - наголосив він, зазначивши, що інцидент стався за п'ять днів до прильоту прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана в Ізраїль.

Як повідомляли раніше, група молодих людей увірвалася в ніч на середу в синагогу в Умані на могилі рабі Нахмана, облили приміщення червоною фарбою і закидали шматками свинини. Як повідомляє ізраїльський російськомовний сайт IzRus, погромники залишили в приміщенні свинячу голову з вирізаною на ній свастикою.

За фактом хуліганських дій на могильному комплексі цадика Нахмана відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 296 Кримінального кодексу, повідомляють на сайті поліції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram