ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

Держава почала визнавати документи про вищу духовну освіту

Богослови в Україні стають ученими.

Держава почала визнавати документи про вищу духовну освіту
Фото: http://mon.gov.ua

У Міністерстві освіти 20 грудня пройшла церемонія вручення перших свідоцтв про державне визнання документів про вищу духовну освіту, наукові ступені і вчені звання, видані вищими духовними навчальними закладами.

Про це повідомляють на сайті міністерства.

Зазначають, що з вересня 2016 року визнано 106 документів про вищу духовну освіту, 5 документів про присвоєння вчених звань, а також 9 дипломів про присудження наукових ступенів, виданих вищими духовними навчальними закладами.

Як заявила міністр освіти і науки Лілія Гриневич, зараз Україна - єдина держава, в якій здійснюється державне визнання не тільки дипломів, виданих після прийняття рішення про визнання, а й раніше виданих дипломів духовних навчальних закладів.

Для цього створено дві комісії - Комісію з державного визнання документів про вищу духовну освіту і Комісію з державного визнання документів про наукові ступені і вчені звання.

Нагадаємо, влітку 2014 року було прийнято закон "Про вищу освіту", який передбачив можливість державного визнання документів про вищу духовну освіту. 19 серпня 2015 року Кабмін прийняв відповідний підзаконний акт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram