ГоловнаСуспільствоПодії

Учасники мітингу на підтримку шахраїв звернулися в поліцію, тому що їм не заплатили

Їхні заяви будуть долучені до справи проти підозрюваних у шахрайстві.

Учасники мітингу на підтримку шахраїв звернулися в поліцію, тому що їм не заплатили
Фото: gp.gov.ua

У Києві учасники мітингу на підтримку обвинувачених у шахрайстві спочатку перешкоджали роботі суду, а на наступний день звернулися в поліцію, тому що їм не заплатили за участь у пікеті.

Про це повідомив заступник генпрокурора України Дмитро Сторожук, інформує прес-служба ГПУ.

Згідно з повідомленням, ГПУ і Державна фіскальна служба України викрила шахраїв, які створювали фірми-одноденки, брали передоплату нібито за поставку товару, а потім зникали.

"Потерпілими визнано понад 50 осіб, яким заподіяно шкоду на суму понад 10 млн грн, накладено арешт на майно та грошові кошти учасників організованої групи на суму 8 млн грн", - уточнив Сторожук.

За його словами, порушників затримали за ст. 208 КПК України, їм оголосили підозру в порушенні ст. 190 та ст. 205 КК України - заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), а також за фактами створення суб'єктів господарської діяльності з метою прикриття незаконної діяльності (фіктивне підприємництво), ознаками яких є вчинення злочинів організованою групою.

Солом'янський райсуд Києва за клопотанням слідчого обрав організованій групі запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

"Під час засідання щодо обрання запобіжного заходу під будівлею суду відбувся організований мітинг на підтримку затриманих. Люди намагалися перешкоджати роботі суду, прокурорів і слідчих. Через це суд переніс розгляд справи на наступний день", - йдеться в повідомленні.

Сторожук розповів, що вже на наступний день в приміщення суду ті ж представники громадськості прийшли з іншими вимогами. За їхніми словами, адвокати підозрюваних обіцяли їм заплатити за участь у мітингу, а в підсумку гроші не віддали. Ошукані учасники мітингу звернулися в прокуратуру зі скаргою на шахрайські дії цих осіб.

Він уточнив, що ошукані учасники мітингу - переважно жінки похилого віку, які приїхали в Київ з інших міст України. Їхні заяви будуть долучені до справи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram