ГоловнаСуспільствоЖиття

15 ветеранів поїдуть від України на аналог Параолімпіади для військових

Прийом анкет для участі в "Invictus Games" продовжили до 31 грудня

15 ветеранів поїдуть від України на аналог Параолімпіади для військових
Фото: invictusgames.in.ua

15 українських ветеранів, які отримали поранення під час виконання службових обов'язків, представлять Україну на міжнародних змаганнях Invictus Games, які пройдуть у вересні 2017 року. Збір заявок від військовослужбовців ЗСУ і ветеранів, які отримали травми або інвалідність продовжили до 31 грудня. Про це повідомляють на сайті змагань.

Організатори відбору повідомляють, що на 12 грудня робоча група обробила 125 анкет кандидатів. За результатами відбору та національних змагань буде створено збірну команду України з 15 спортсменів. Вони змагатимуться в атлетиці, паверліфтингу, плаванні, стрільбі з лука, велоспорті та веслуванні на тренажерах.

Підготовкою команди України займеться робоча група в рамках Комісії з питань координації євроатлантичної інтеграції, яка була створена для підготовки української збірної. В середині січня спільна комісія Міністерства оборони і Паралімпійського комітету проведе спортивне тестування всіх кандидатів, визначить склад збірної, призначить відповідальних тренерів і погодить план тренувань. Навесні та влітку 2017 року організатори проведуть Національні ігри Інвіктус і серію дружніх змагань з іншими країнами-учасницями.

Ігри Інвіктус - міжнародні спортивні змагання для військовослужбовців і ветеранів з інвалідністю, засновані принцом Гаррі Уельським у 2014 році.

Як повідомляли раніше, Invictus Games-2017 пройдуть у Торонто.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram