ГоловнаСуспільствоПодії

У Славутичі піротехнік-любитель поранив поліцейського і застрелився

Чоловіка розшукували за незаконне виготовлення вибухівки.

У місті Славутич Київської області 27-річний чоловік, якого розшукували за незаконне виготовлення вибухівки, поранив поліцейського і застрелився.

Про це повідомляють на сайті облуправління Нацполіції.

Як з'ясувалося, вночі, 16 грудня, у квартирі своїх батьків молодий чоловік проводив хімічні досліди, в результаті яких сталися два потужні вибухи. Налякані сусіди викликали поліцейських і вказали на пошкоджені вікна. Піротехнік відразу ж спробував утекти.

Під час огляду його кімнати поліцейські виявили величезну кількість хімічних інгредієнтів, з яких він робив вибухівку, а також порох, холодну зброю та навчальні гранати.

Поліцейські розшукували його протягом трьох днів і помітили біля місцевої школи. Під час спроби затримання підозрюваний відкрив стрілянину, поранивши поліцейського в ногу.

"З вогнепальним пораненням капітан поліції почав наздоганяти втікача, попереджаючи перехожих про небезпеку, але в цей час зловмисник різко зупинився і вистрілив собі в голову... Табельна вогнепальна зброя і спеціальні засоби під час затримання злочинця ним не застосовувалися", - повідомили в поліції.

Медики боролися за життя 27-річного піротехніка, але вогнепальне поранення виявилося несумісним з життям - він помер, не опритомнівши. У стрільця виявили чотири пістолети і рюкзак з невідомим вмістом - його вивчають фахівці.

Нагадаємо, раніше в Рівному патрульні поліцейські зі стріляниною затримали двох квартирних злодіїв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram