ГоловнаСуспільствоВійна

Військових під час бою на Світлодарській дузі обстрілювали з населених пунктів

Сили АТО не могли адекватно відреагувати.

Військових під час бою на Світлодарській дузі обстрілювали з населених пунктів
Фото: Макс Левин

Бойовики під час спроби прориву на Світлодарській дузі в неділю вели вогонь по силах АТО з населених пунктів Дебальцеве, Вуглегірськ і Калинівка.

Про це повідомив журналістів начальник об'єднаного оперативного штабу Збройних сил Олександр Сирський.

"Заслуговує на увагу той факт, що вогонь артилерія противника вела безпосередньо з населених пунктів Калинівка, Вуглегірськ, Дебальцеве, що не давало можливості адекватно реагувати у відповідь з метою недопущення втрат серед мирного населення", - сказав він.

За словами Сирського, по позиціях сил АТО було випущено 34 снаряди калібру 122 мм і 694 міни калібру 120 і 82 мм.

Метою наступу терористів було просування в бік Луганського (Донецька область) і захоплення стратегічно важливих об'єктів. Інформації про полонених бойовиків немає. На цей момент ситуація на Світлодарській дузі спокійна.

Нагадаємо, за даними штабу АТО, п'ятеро військових загинули і шестеро були поранені в неділю в бою на Світлодарській дузі. Разом з тим, журналіст Юрій Бутусов із посиланням на командування батальйону 54-ї бригади пише, що штаб АТО міг знизити кількість втрат. За його даними, загинули шестеро військових, приблизно 25 бійців отримали поранення. Про 26 поранених повідомило ТСН, кореспондент якого був у військовому госпіталі, куди доставляють постраждалих бійців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram