ГоловнаСуспільствоВійна

З полону бойовиків звільнили "кіборга" Колодія (оновлено)

Боєць перебував у полоні майже два роки.

З полону бойовиків звільнили "кіборга" Колодія (оновлено)
Тарас Колодий
Фото: facebook/Iryna Gerashchenko

З полону бойовиків на Донбасі звільнено українського військовослужбовця Тараса Колодія, який захищав Донецький аеропорт.

Про це повідомив президент Петро Порошенко у Фейсбуці.

"Щойно голова СБУ доповів мені про звільнення нашого Кіборга Тараса Колодія. Після майже двох років полону він уже на волі. Дякую всім, хто сприяв цьому!" - написав президент.

Цю новину на своїй сторінці прокоментувала представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи з питань Донбасу Ірина Геращенко.

"Тарас Колодій на волі. Наш дорогий мужній кіборг! Він уже в безпеці, на українській території. Спасибі СБУ і всім причетним, церкві, священикам. За дорученням президента, який першим від керівника СБУ дізнався цю важливу і радісну звістку, Тарас пройде лікування в клініці 4-го управління. Скоро герой буде в Києві", - написала вона.

Геращенко в ефірі 112 каналу розповіла, що Колодія утримували в Макіївській колонії (Донецька область).

Оновлення. Ближче до вечора неділі Порошенко поговорив по телефону з Колодієм і його матір'ю Галиною.

"Подзвонив до Тараса Колодія. Привітав його зі звільненням. Ми зробили всій країні подарунок на Миколая. Подякував Тарасові за стійкість і мужність. Також подзвонив його матері Галині Мирославівні і подякував їй за сина. Принагідно буду радий привітати Тараса особисто", - сказано у фейсбуці голови держави.

Нагадаємо, оборона Донецького аеропорту тривала 242 дні, після чого його здали сепаратистам за умовами Мінських домовленостей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram