ГоловнаСуспільствоВійна

СБУ завершила розслідування проти соратника Губарєва

Роберт Доня був одним з організаторів сепаратистських мітингів у Донецьку в березні 2014 року.

СБУ завершила розслідування проти соратника Губарєва
Фото: ssu.gov.ua

Служба безпеки України завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні проти громадянина України Роберта Доні за підозрою в організації штурму Управління СБУ в Донецькій області.

Доня був одним із соратників Губарєва. Коли 6 березня 2014 року співробітники СБУ за участю бійців спецпідрозділу "Альфа” затримали Губарєва, Доня став одним з активних організаторів проросійських і сепаратистських мітингів у Донецьку.

"У березні 2014 року чоловік підбурював донеччан на стихійних мітингах до захоплення адміністративної будівлі Управління СБУ. Таким чином Р. Доня намагався звільнити самопроголошеного "народного губернатора Губарєва", затриманого СБУ раніше", - повідомив у суботу прес-центр СБУ.

Доня також виступав перед російськими телеканалами із закликами до повалення конституційного ладу в Україні.

На початку квітня 2014 року Доня також було затримано, але через кілька місяців йому вдалося звільнитися. Зараз обвинувачений переховується від органів правосуддя на тимчасово окупованих територіях.

Йому інкримінують вчинення злочинів проти основ національної безпеки (ст. 109, 110 Кримінального кодексу України) і проти громадського порядку (ст. 294 Кримінального кодексу України), обвинувальний акт спрямовано до прокуратури на утвердження процесуальному керівнику і передачі його потім у судову інстанцію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram