ГоловнаСуспільствоПодії

У Житомирській області знайшли склад "чорних" лісорубів з 2 тис. колод дуба

Вартість незаконного вирубаного лісу досягає 1,5 млн гривень.

Фото: zhit.gp.gov.ua

У п'ятницю, 16 грудня, прокуратура і поліція провели обшук на території колишнього тракторного парку в селі Кулеші Житомирської області, де виявився склад незаконно вирубаного лісу.

Прес-служба Житомирської прокуратури повідомила, що там наші понад 2 тисячі колод дуба, вісім автомобілів, чорнова бухгалтерія.

За попередніми підрахунками, вартість виявленої деревини становить майже 1,5 млн грн.

Зараз у кримінальному провадженні за ч.3 ст.185 (крадіжка) Кримінального кодексу України триває досудове розслідування.

Фото: zhit.gp.gov.ua

Нагадаємо, відсутність чітко визначеної законодавчо відповідальності підприємців за несанкціоноване вирубування і експорт лісу призвело до того, що Верховна Рада ввела заборону (мораторій) на експорт необробленого лісу. Він набув чинності 1 грудня 2015 року. Закон забороняє протягом 10 років експортувати за кордон лісоматеріали у вигляді необробленої деревини, т. зв. ліс-кругляк і ін.

У листопаді президент Петро Порошенко пообіцяв, що Україна скасує мораторій на експорт лісу-кругляка, що дозволить ЄС надати країні транш макрофінансової допомоги у розмірі 600 млн євро.

Спільна робоча група уряду і парламенту розробила законопроект, який знімає мораторій на експорт лісу з України і підсилює штрафи за вирубку дерев.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram