ГоловнаСуспільствоЖиття

Українець намагався в шкарпетках вивезти до Італії 182 тис. євро

Валюту вилучили до винесення судом рішення у справі.

Українець намагався в шкарпетках вивезти до Італії 182 тис. євро
Фото: facebook.com/SFSofUkraine

В аеропорту "Бориспіль" затримали українця, який мав намір вивезти до Італії 182 тис. євро, заховавши гроші в шкарпетках.

Про це повідомляє Державна фіскальна служба в Фейсбуці.

Відзначається, що для проходження митного контролю він самостійно обрав спрощену систему - "зелений коридор", де передбачено наявність у громадян не більш ніж 10 тис. євро (або еквівалент цієї суми в іншій валюті). Крім того, чоловік не надав ні належним чином оформленої митної декларації, ні дозвільних банківських документів і до моменту перетину ним "білої лінії" до інспектора митниці не звертався.

Після перетину "білої лінії", яка позначає закінчення зони спрощеного митного контролю "зелений коридор", митники поцікавилися про наявність товарів, що підлягають декларуванню, на що пасажир відповів, що таких у нього немає. Потім було поставлено уточнювальне запитання про наявність у нього грошей, на що він відповів, що везе вісім тис. євро.

Фото: facebook.com/SFSofUkraine

Як з'ясувалося, в різних відділеннях гаманця, який пасажир тримав у руках, було 8870 євро, $673 і 2650 гривень. У ручній поклажі були додатково виявлені 182 тис. євро - 60 тис. євро були згорнуті в трубочку і заховані всередині чоловічої шкарпетки, ще 60 тис. євро були заховані в іншій шкарпетці; а ще 62 тис. євро були вже в третій шкарпетці. Шкарпетки з грошима розміщувалися в двох кросівках, загорнутих у поліетиленовий пакет, і були складені у валізі пасажира під його особистими речами.

"З виявленої суми пасажирові дозволили взяти 8870 євро, $673 і 2650 гривень. За протоколом про порушення митних правил вилучено 182 тис. євро. Валюту вилучено до винесення судом рішення у справі", - йдеться в повідомленні

Нагадаємо, раніше в "Борисполі" затримали екс-голову російського банку "Траст", який перебував у розшуку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram