ГоловнаСуспільствоВійна

Скайп-конференція Контактної групи щодо заручників не відбулася

Переговори можуть відбутися завтра.

Скайп-конференція Контактної групи щодо заручників не відбулася
Фото: Макс Левин

Скайп-конференція Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу, ініційована Україною для вирішення питання зі звільнення заручників, у середу не відбулася.

"Сьогодні скайп-конференція не відбулася, ми пропонуємо провести її в четвер, узгодити всі позиції, знайти компроміс, звільнити людей. Якщо є бажання звільнити людей - буде і час на скайп-конференцію, це очевидно", - написала представник України у підгрупі з гуманітарних питань Контактної групи Ірина Геращенко у фейсбуці.

Геращенко зазначила, що Україна 13 грудня направила офіційні листи в Організацію з безпеки і співробітництва в Європі та Росії з вимогою негайно зібрати скайп-конференцію для обговорення звільнення заручників.

ОБСЄ, за її словами, погодилась з необхідністю проведення такої конференції, наразі очікується відповідь від інших учасників.

Нагадаємо, в понеділок Тристороння контактна група провела відеоконференцію. Ключова тема скайп-зустрічі - порушення режиму припинення вогню. Зокрема, українська сторона акцентувала увагу на збільшенні кількості обстрілів, які останнім часом фіксувалися.

Минулого тижня в Мінську відбулася "жива" зустріч представників Контактної групи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram