ГоловнаСуспільствоОсвіта

Україна вирішила залучити кредит €120 млн на енергомодернізацію вишів

Уже визначено сім університетів-учасників проекту.

Україна вирішила залучити кредит €120 млн на енергомодернізацію вишів
Фото: minregion.gov.ua

Кабінет Міністрів схвалив залучення від Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) 120 млн євро кредиту на реалізацію проекту "Вища освіта. Енергоефективність та сталий розвиток".

Про це повідомив заступник міністра освіти і науки - керівник апарату Роман Греба в фейсбуці.

"Сьогодні на засіданні уряду прийнято позитивне рішення про залучення позики від Європейського інвестиційного банку в розмірі €120 млн. П'ять років важких переговорів, десятки зустрічей із представниками Європейського інвестиційного банку, дебати з Міністерством фінансів щодо визначення проекту соціальним і нарешті перемога", - написав Греба.

За його словами, протягом п'яти років українські вищі навчальні заклади отримають понад 3 млрд грн, залучених під низьку процентну ставку, що дозволить провести комплексний енергетичний аудит будівель університетів і здійснити заходи для енергозбереження, що суттєво зменшить енергоспоживання і поліпшить умови навчання і роботи в університетах державної форми власності - учасниках проекту.

"Розрахунки окупності проекту свідчать, що зекономлених коштів буде більш ніж достатньо, щоб погасити отриману позику", - написав заступник міністра.

Греба зазначив, що вже визначено сім університетів, які братимуть участь у першому етапі проекту, незабаром буде оголошено конкурс з відбору вишів для другого етапу.

Нагадаємо, в листопаді ЄІБ затвердив кредит "Укрзалізниці" в розмірі 150 млн євро для модернізації близько 250 км колії в південних регіонах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram