ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд Києва заборонив роботу фанерного заводу через забруднення повітря

Прокуратура звернулася до суду з клопотанням про заборону використання теплогенераторів заводу.

Суд Києва заборонив роботу фанерного заводу через забруднення повітря
Фото: dnipr.kievcity.gov.ua

Дніпровський районний суд Києва заборонив роботу фанерного заводу "Фанплит" через забруднення повітря.

Прокуратура звернулася до суду з клопотанням про заборону використання теплогенераторів заводу, які працюють за рахунок спалювання деревної тріски. Також прокуратура вимагала заборонити демонтаж і використання обладнання для спалювання деревної тріски, що підключений до термо-масляної установки.

У Дніпровську районну державну адміністрацію постійно надходять скарги від мешканців прилеглого житлового комплексу "Комфорт Таун".

Допитані як свідки місцеві жителі розповіли, що вони постійно відчувають у повітрі неприємний запах, схожий на концентрований запах деревини, різкий хімічний запах і запах диму. Як встановлено, це підприємство здійснює викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря з перевищенням затверджених гранично допустимих норм (оксид вуглецю, азоту діоксид), а також викиди забруднюючих речовин, на які відсутній відповідний дозвіл.

Згідно зі звітом інвентаризації викидів забруднюючих речовин на ЗАТ "Фанплит" передбачено використання як палива природного газу. Однак вказане підприємство використовує як паливо деревину без належного на те дозволу.

Суд розглянув клопотання прокуратури і в повному обсязі задовольнив його.

Приватне акціонерне товариство "Фанплит" - колишній Дарницький фанерний завод - одне з найстаріших підприємств Києва. У 2013 році компанії виповнилося 105 років.

Нагадаємо, в листопаді підприємство "АрселорМіттал Кривий Ріг" оштрафували на 72,3 млн грн за забруднення повітря. Штраф з компанії стягнули за позовом прокуратури Дніпропетровської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram