ГоловнаСуспільствоЖиття

Прокуратура порушила справу проти "Арселор Міттал Кривий Ріг" за звільнення призовників

Керівництво підприємства незаконно звільнило 21 особу.

Прокуратура порушила справу проти "Арселор Міттал Кривий Ріг" за звільнення призовників
Фото: postfactum.ks.ua

Місцева прокуратура відкрила кримінальне провадження проти компанії "Арселор Міттал Кривий Ріг" за незаконне звільнення працівників, призваних на військову службу.

Про це повідомляють на сайті Генпрокуратури.

Відзначають, що керівництво підприємства звільнило 21 особу, незважаючи на те, що чинним законодавством передбачено збереження за мобілізованими робочого місця, посади і середньої заробітної плати.

"Слідством встановлено, що незаконні рішення про звільнення військовослужбовців прийняли 14 начальників структурних підрозділів цього підприємства, яким зараз готують повідомлення про підозру у вчиненні злочину", - йдеться в повідомленні ГПУ.

Восьмеро незаконно звільнених військовослужбовців звернулися з позовами до судів, які, погодившись з доводами заявників, зобов'язали підприємство відновити їх на роботі та виплатити грошові кошти за час вимушеного прогулу.

Зараз обвинувальний висновок в одній із зазначених справ направлено до Дзержинського районного суду Кривого Рогу для розгляду, який відбудеться 16 грудня.

Нагадаємо, в квітні минулого року президент підписав закон, який посилює соцзахист демобілізованих. Зокрема, за працівниками, які під час військової служби отримали поранення, потрапили в полон або зникли безвісти, зберігається робоче місце і середній заробіток.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram