ГоловнаСуспільствоОсвіта

Гройсман обіцяє студентам стипендії до двох тисяч, але не всім

"Ті, хто вчиться краще, повинні отримувати більше", - зазначив голова уряду.

Гройсман обіцяє студентам стипендії до двох тисяч, але не всім
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що розмір стипендіального фонду для студентів на наступний рік збільшено на 576 млн гривень.

Про це він повідомив на зустрічі зі студентами та викладачами Буковинського державного медуніверситету в Чернівцях, передає "Укрінформ".

"Уряд на 576 млн гривень збільшив увесь стипендіальний фонд. Моя думка - ті, хто вчиться краще, повинні отримувати більше", - сказав голова уряду.

Він також зазначив, що наступного року, крім соціальної, збережеться і звичайна стипендія з державного бюджету, і вона повинна бути гідною.

"Розмір стипендії на наступний рік передбачається в межах від 1600 до 2000 грн, а визначати конкретно і контролювати справедливий її розподіл будуть студентські ради... Така стипендія не є високою, проте поки що її розмір буде таким", - сказав Гройсман.

Нагадаємо, 6 грудня Верховна Рада прийняла законопроект, необхідний для затвердження держбюджету на 2017 рік. Метою законопроекту є підвищення мінімальної зарплати до 3200 гривень, він також дозволить розблокувати об'єднання фондів соцстрахування.

Водночас законопроект містить низку суперечливих норм - зокрема, він продовжує обмеження максимального розміру пенсій на рівні 10740 гривень до 31 грудня 2017 року і зберігає обмеження на виплати працюючим пенсіонерів.

Також вводиться поняття соціальної (для тих, хто потребує допомоги держави) та академічної стипендії (для тих, хто має значні успіхи в навчанні), при цьому вилучається норма про виплату академічної стипендії не менш ніж 2/3 студентів кожного курсу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram