ГоловнаСуспільствоПодії

Під час вибуху міни на полігоні в Житомирській області травмовано двох військових

Один із солдатів отримав численні поранення обличчя.

Під час вибуху міни на полігоні в Житомирській області травмовано двох військових
Архив

Під час стрільб з міномета на полігоні в селі Тетерівка Житомирської області здетонувала міна - поранило двох старших солдатів.

Про це повідомляють на сайті військової прокуратури Житомирського гарнізону Центрального регіону України, який розпочав кримінальне провадження.

Військовослужбовців госпіталізували, у них діагностовано струс головного мозку і численні поранення обличчя. Зараз їх стан задовільний, вони перебувають у неврологічному і офтальмологічному відділеннях.

Інцидент розслідують за ч. 2 ст. 414 КК України (порушення правил поводження зі зброєю, а також із речовинами і предметами, що становлять підвищену небезпеку для оточуючих).

Нагадаємо, НП на полігонах останнім часом трапляються нерідко. Так, 1 грудня на полігоні в Хмельницькій області під час перевірки території після навчань підірвалися троє військовослужбовців Центру розмінування.

5 жовтня під час навчань на полігоні в Чернігівській області в результаті наїзду БМП (бойова машина піхоти) загинув військовослужбовець.

2 жовтня троє військовослужбовців отримали поранення на Яворівському полігоні (Львівська область) під час навчань. Один з них підняв якийсь предмет - той вибухнув.

16 вересня на Яворівському полігоні під час навчань загинув військовослужбовець. Вночі екіпаж однієї з бойових машин піхоти втратив орієнтири на місцевості, прийняв бортові вогні БМП, яка була попереду, за вогні цілі і вистрілив. Снаряд пробив вежу БМП і вбив військового.

Один військовий загинув, ще 10 отримали поранення в липні в результаті вибуху міномета під час стрільб на Широколанівському полігоні в Миколаївській області.

У травні на Яворівському полігоні під час стрільби з гранатомета АГС-17 граната розірвалася біля розрахунку. В результаті один військовослужбовець загинув, ще двоє отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram