ГоловнаСуспільствоЖиття

ФСБ затримала в окупованому Криму проукраїнського активіста

Володимир Балух вже неодноразово піддавався переслідуванню з боку окупаційної "влади".

ФСБ затримала в окупованому Криму проукраїнського активіста
Владимир Балух
Фото: facebook.com/crimeahrg

В окупованому Криму співробітники ФСБ Росії затримали активіста Володимира Балуха, який давно відомий своєю проукраїнською позицією.

Про це повідомляє "Кримська правозахисна група" в Фейсбуці.

"Вранці 8 грудня співробітники ФСБ з'явилися з обшуками в село Серебрянка Роздольненського району Криму. Обшуки проводилися протягом чотирьох годин в будинках українського активіста Володимира Балуха і його матері. Після обшуків активіста затримали", - йдеться в повідомленні.

Співробітники ФСБ заявили, що на горищі будинку, де живе Балух, знайдено 90 патронів і кілька тротилових шашок.

На цей час відомо, що чоловік перебуває в Роздольненському ІТТ.

Нагадаємо, Балух раніше неодноразово піддавався переслідуванню з боку окупаційної "влади" як в адміністративному, так і кримінальному порядку.

Російські силовики зацікавилися ним у травні 2015 року, коли на його будинку було виявлено прапор України, вивішений ще взимку 2013 року в знак солідарності з Євромайданом. Згодом прапор було зірвано, а самого фермера намагалися звинуватити в крадіжці запчастин від трактора Т-74 і автомобіля ВАЗ.

У будинку в Балуха та його родичів окупанти провели два обшуки. Перший - в квітні 2015 року, а після другого - в лютому 2016 року - його звинуватили в образі "співробітника поліції" і засудили до виправних робіт.

У кінці листопада Балух "перейменував" свою вулицю в Героїв Небесної сотні, після чого голова сільради пригрозив йому "спілкуванням з поліцією".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram