ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві затримали "банкоматних хакерів"

Двоє чоловіків намагалися перепрограмувати банкомат, щоб зняти з нього гроші.

У Києві поліцейські затримали двох чоловіків, які за допомогою спеціального обладнання намагалися перепрограмувати електронну систему банкомата, щоб зняти гроші.

Про це повідомляють

на сайті ГУ Національної поліції в Києві.

"Двоє невідомих чоловіків зайшли в приміщення банку і зняли верхню кришку банкомата. Після цього хірургічними ножицями вставили флешку, під'єднали портативну клавіатуру до системи банкомата і за допомогою монітора почали міняти програму, щоб зняти гроші", - розповів начальник Подільського управління поліції Владислав Іщенко.

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Працівник банку побачив невідомих і викликав охоронців, які й затримали зловмисників. Ними виявилися 32-річний уродженець Київської області і 48-річний житель столиці.

За даними керівника відділення, в терміналі було понад 187 тис. гривень, після проведення ревізії з'ясувалося, що вся сума на місці.

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Відкрито кримінальне провадження за статтею 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж або мереж електрозв'язку) Кримінального кодексу.

Вирішується питання про оголошення підозри затриманим і обрання їм запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, навесні в райцентрі Підгайці вкрали банкомат з 50 тис. гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram