ГоловнаСуспільствоЖиття

На TEDxKyiv 2016 виступлять астроном зі світовим ім'ям і адвокат Небесної сотні Пресс-релиз

Ідеями поділяться Світлана Герасименко та Євгенія Закревська.

11 грудня в Києві пройде конференція TEDxKyiv 2016. LB.ua, який є інформаційним партнером події, вже повідомляв про трьох спікерів конференції. Сьогодні ми розповімо ще про двох спікерів.

Світлана Герасименко - вчена світового рівня, астроном, що відкрила з колегою комету, названу пізніше кометою Чурюмова-Герасименко. У 2004 році до цієї комети Європейське космічне агентство (ESA) запускало космічний апарат "Розетта". У 1973 році Світлана працювала в Інституті астрофізики Академії наук Таджикистану, де спостерігала за активністю комет. У 1975 році Світлану нагородили медаллю "За відкриття нових астрономічних об'єктів". Її ім'ям названо астероїд №3945.

Євгенія Закревська – адвокат Небесної сотні, Олега Сенцова та Олександра Кольченка у справі їх викрадення в Україні. Народилася в Москві, виросла в Полтаві, вчилася в Харкові, живе і працює в Києві. Однією з перших під час Революції гідності відсунула основну адвокатську роботу на другий план і почала займатися волонтерством. Євгенія стежить за розслідуванням убивств 18-20 лютого 2014 року, захищає інтереси активістів і журналістів, які постраждали від минулої влади, намагається витягувати людей з полону на сході України.

Конференція TEDxKyiv2016: Bridges пройде 11 грудня о 09:30, в КВЦ "Парковий". Квитки можна купити за посиланням: https://goo.gl/Lul8lL. Більше інформації про #TEDxKyiv2016 на http://tedxkyiv.com/

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram