ГоловнаСуспільствоЖиття

«Дім інновацій» став комунікаційною платформою для науки, бізнесу та інновацій Пресс-релиз

26-27 листопада 2016 року на Троїцькій площі в Києві біля НСК «Олімпійський» у спеціально побудованих двох куполах відбулися широкомасштабні заходи, присвячені інноваціям. Два цікаві дні, які поєднали в собі науково-практичну конференцію та розважальні наукові шоу для всієї родини, зібрали разом учених, інноваторів, стартаперів, бізнесменів, студентів і представників влади.

Олег Кришталь, Ігор Янковський, Ігор Новиков, Денис Гурський
Олег Кришталь, Ігор Янковський, Ігор Новиков, Денис Гурський

Подію, організовану громадською спілкою «Форум українського партнерства», відкрили Олег Кришталь, академік Національної академії наук України, нейрофізіолог; Ігор Янковський, бізнесмен і підприємець; Ігор Новиков, посол «Singularity University» в Україні, керівник «Singularity Kyiv Chapter»; Денис Гурський, засновник громадської організації IT-волонтерів «SocialBoost», а також першого в Україні некомерційного інкубатора «1991 Open Data Incubator».

«Інновації мають стати нашою національною ідеєю. У нас талановиті, освічені люди. Завдяки тільки цьому країна може економічно зрости в рази. Бізнес готовий інвестувати, але не в курсі, що пропонують наука і інноватори. У зв'язку з тим, що ми маємо обмежені фінансові ресурси, нам потрібно мобілізуватися. І організувати горизонтальний комунікаційний майданчик за участю бізнесу, наукової спільноти, інноваційної спільноти і держави», - переконаний підприємець Ігор Янковський.

Академік НАНУ, нейрофізіолог Олег Кришталь упевнений, що інновації виникають там, де в суспільстві є певна «сума знань», яку забезпечує фундаментальна, а не прикладна наука.

Під час конференції 16 спікерів обговорювали такі теми: «Як наука, бізнес і влада можуть бути корисними одне одному», «Українські інноваційні проекти: приклади наукомістких стартапів», «Створення інноваційної інфраструктури: як треба популяризувати і підтримувати інноваційні проекти», «Як зробити, щоб інновацій стало більше і вони реально поліпшували наше життя».

У рамках другого дня відбулося наукове свято для всієї родини, на якому кожен відчув себе причетним до науки та інновацій. Організатори подбали про те, щоб наукові шоу змогли відвідати діти-біженці зі Сходу України. Відвідувачів очікували магічне шоу «Одна година в Гоґвортсі», «Акустичне шоу», пізнавальне шоу «Навколо світу», «Реактив-шоу», «Експерименти на кухні» і «Космічна подорож». А також майстер-класи «Наукові фокуси», «Оптичні ілюзії», «Слайм-лабораторія», «Наука для Шерлока Холмса».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram