ГоловнаСуспільствоПодії

Перестрілку між поліцією в Княжичах буде розслідувати ГПУ (оновлено)

Національна поліція проведе власне службове розслідування.

Перестрілку між поліцією в Княжичах буде розслідувати ГПУ (оновлено)
Фото: npu.gov.ua

Перестрілку між двома підрозділами поліції в Княжичах під Києвом розслідуватиме Генеральна прокуратура.

Про це на брифінгу в неділю розповів прес-секретар МВС Артем Шевченко.

Він підтвердив інформацію про стрілянину, оприлюднену раніше нардепом Антоном Геращенком у фейсбуці, але подробиць не повідомив.

"Прокуратура буде вести слідство. В Національній поліції буде проводитися власне службове розслідування. Всі результати будуть надані прокуратурі для адекватної правової оцінки", - сказав Шевченко журналістам.

Оновлення. На сайті Генеральної прокуратури повідомляється, що за фактом загибелі поліцейських прокуратура Київської області почала кримінальне провадження за ч. 2 ст. 112 (вбивство) Кримінального кодексу.

Досудове розслідування взяв під особистий контроль генеральний прокурор Юрій Луценко.

Нагадаємо, що вранці 4 грудня в селі Княжичі київський карний розшук за підтримки спецназу КОРД проводив спецоперацію із затримання грабіжників.

Під час операції на місце подій прибув підрозділ Державної служби охорони, який відреагував на сигналізацію, що спрацювала в одному з сусідніх будинків. Поліцейські ДСО з якоїсь причини затримали двох оперативних співробітників, які брали участь у спецоперації. Після цього між ДСО і групою захоплення почалася стрілянина, жертвами якої стали п'ятеро поліцейських.

Грабіжників затримали в іншому місці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram