ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція розкрила схему вербування громадян України на роботу наркокур'єрами в Росії

Її жертвами могли стати сотні українців.

Поліція розкрила схему вербування громадян України на роботу наркокур'єрами в Росії
Фото: nfront-org-ua

Національна поліція розкрила схему вербування громадян України на роботу наркокур'єрами в Російській Федерації.

Про це на прес-конференції в п'ятницю розповів радник голови МВС, народний депутат Антон Геращенко. "Приблизно рік тому на території України почала діяти ОЗГ у складі одного громадянина Молдови та громадян України. Метою цього злочинного угруповання було вербування молодих громадян України віком 20-30 років через оголошення в метро, безкоштовних газетах, де йшлося, що молоді люди можуть отримувати зарплату 6-8 тисяч гривень і працювати кур'єрами", - повідомив він.

За словами Геращенка, тих, хто відгукнувся на оголошення, запрошували в Київ на співбесіди і розповідали про подробиці роботи.

"Їм говорили: ви поїдете в Російську Федерацію, будете жити в орендованих квартирах у різних містах, будете отримувати телефон, на який надсилатимуть команди певного характеру, наприклад, приїхати в такий-то мікрорайон, знайти занедбаний будинок і там під якимось каменем буде сумка з наркотиками, розфасованими заздалегідь по пакетиках". Далі завданням цих молодих людей було розвозити пакетики і залишати їх у схованках. За цю роботу їм платили близько 40-50 тисяч рублів на місяць і оплачували квартиру", - розповів Геращенко.

Через деякий час українців "здавали" правоохоронним органам для підвищення статистики. За словами Геращенка, за останній рік близько 400 громадян України за такою схемою опинилися під арештом у Росії, деякі вже отримали по 7-8 років тюремного ув'язнення. При цьому в. о. голови Національної поліції Вадим Троян уточнив, що у слідчих є підтверджена інформація тільки про 13 арештів.

30 листопада чотирьох організаторів схеми вербування людей затримали, а 2 грудня - заарештували. Один із заарештованих раніше керував аналогічною схемою в Молдові.

Нагадаємо, раніше LB.ua писав, що в київському метро рекламують роботу на російську хімічну лабораторію, що виготовляє наркотики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram