ГоловнаСуспільствоЖиття

МВС вважає адекватною ціну 1,4 млн гривень за автомобіль для поліції

Україна закупить 600 Mitsubishi Outlander PHEV за рахунок коштів, отриманих за Кіотським протоколом.

МВС вважає адекватною ціну 1,4 млн гривень за автомобіль для поліції
Фото: mvs.gov.ua

Міністерство внутрішніх справ вважає адекватною ціну 1,4 млн гривень за закуповуваний для поліції автомобіль Mitsubishi Outlander PHEV.

Про це повідомляє прес-служба МВС.

"600 автомобілів Mitsubishi Outlander PHEV з гібридною установкою будуть закуплені для поліції за рахунок коштів, отриманих Україною за Кіотським протоколом", - наголошується в повідомленні.

МВС заявляє, що для врегулювання питань, пов'язаних з формуванням ціни на автомобілі, їх технічною комплектацією і термінами поставки в Україну, було проведено низку переговорів за безпосередньої участі представників японської компанії Mitsubishi Motors Corporations і єдиного уповноваженого імпортера компанії в Україні - ТОВ "Ем Ем Сі Україна".

У підсумку з японською стороною було досягнуто згоди щодо поставки для Нацполіції понад 600 таких автомобілів нового модельного ряду Mitsubishi Outlander PHEV, виготовлених в 2017 році.

Відзначається також, що формування ціни автомобілів здійснювалося безпосередньо представниками компанії Mitsubishi Motors на базі моделі саме 2017 року, у зв'язку з чим є некоректним порівняння вартісних показників для моделей інших років.

"Крім цього, комплектація автомобіля для продажу в кожній країні визначається окремо і є індивідуальною залежно від кліматичних, географічних та інших чинників", - підкреслює міністерство.

"На підставі офіційних даних, отриманих від представників Mitsubishi Motors в Україні, а також експертного висновку Торгово-промислової палати і була визначена орієнтовна вартість автомобілів Mitsubishi Outlander PHEV в розмірі 1 440 753 гривень за одиницю, що в еквіваленті становило 57 250 доларів", - йдеться в повідомленні.

МВС заявляє, що реалізація проекту та постачання всього визначеного обсягу автомобілів для потреб поліції дозволить забезпечувати щорічно економію коштів на суму близько 300 млн гривень у результаті суттєвого зменшення витрат на паливно-мастильні матеріали для службового автотранспорту.

Нагадаємо, з жовтня 2015 року Японія передала Україні 1,6 тис. поліцейських автомобілів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram