ГоловнаСуспільствоЖиття

До "кримського диверсанта" Захтея пустили адвокатів

Наступний візит адвокатів заплановано на 1 грудня.

До "кримського диверсанта" Захтея пустили адвокатів
Фото: ФСБ РФ

Адвокатів Олександра Попкова і Ільнура Шарапова пустили до їхнього підзахисного заарештованого у "справі українських диверсантів" Андрія Захтея. Про це повідомляє QirimInfo.

"Попкову вдалося потрапити до Андрія 22 листопада, Шарапова пустили наступного дня. Вранці йому подзвонив слідчий і запросив на слідчі заходи. Ільнуру не вдалося довго поговорити з Андрієм, а Олександр говорив з чоловіком більш ніж п'ять годин. Каже, що Андрій тримається бадьоро, отримав мої листи з фотографіями доньки", - розповіла дружина Захтея Оксана.

Наступний візит Ільнура Шарапова до Захтея заплановано на 1 грудня.

Нагадаємо, 10 серпня ФСБ Росії заявила про затримання "українських диверсантів", які нібито готували теракти в Криму. Влада України заперечує звинувачення і називає подію провокацією російських спецслужб.

Одним з "організаторів" у ФСБ оголосили українця, жителя Запорізької області, Євгенія Панова. Пізніше стали відомі імена ще двох затриманих - це виконроб з Євпаторії Андрій Захтей і Редван Сулейманов, якого затримали за три тижні до заяви ФСБ про теракти. Тоді разом з так званою "групою Панова-Захтея" було затримано ще як мінімум вісім осіб.

Відразу після затримання Захтея і іншого фігуранта "справи диверсантів" Редвана Сулейманова засудили на короткі терміни за хуліганство. Пізніше співробітники ФСБ звинуватили його в "пособництві учасникам незаконного збройного формування" (стаття 208 КК РФ), а потім і в "сприянні диверсантам" (стаття 281 КК РФ).

10 жовтня Київський районний "суд" Сімферополя продовжив термін утримання під вартою Євгена Панова і Андрія Захтея до 10 грудня. Через декілька днів, 13 жовтня, члени Громадської спостережної комісії Москви виявили Панова і Захтея в СІЗО "Лефортово". Редвана Сулейманова утримують у СІЗО Сімферополя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram