ГоловнаСуспільствоВійна

Тука: Донбас повернеться до 2018 року

"Переконаний у тому, що вони повернуть "ДНР" і "ЛНР". А ось за Крим будуть триматися до останнього".

Тука: Донбас повернеться до 2018 року
Фото: dyvys.in

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука переконаний, що Росія поверне Донбас Україні до 2018 року.

Про це він заявив в інтерв'ю виданню "Апостроф".

Тука також наголосив, що для цього важливо не зменшувати санкційний тиск на РФ.

"Переконаний у тому, що вони повернуть "ДНР" і "ЛНР". А ось за Крим вони будуть триматися до останнього. І тут дуже важливо не зменшувати санкційний тиск. Найімовірніший шлях повернення Криму - це коли в самій Федерації почнуться відцентрові процеси. Зараз це може здатися фантастикою і бажанням видати бажане за дійсне, але якщо згадати середину 1990-х, коли там усе тріщало, то це не здається таким уже неймовірним. Не даремно ж Путін і компанія щосили намагаються позбутися санкцій", - сказав він.

Говорячи про терміни повернення Донбасу, Тука назвав 2017-й - максимум 2018-й рік.

"Я оптимістичний. У мене є відчуття, що це станеться в 2017-му, максимум у 2018 році", - сказав заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій, додавши, що це буде на умовах Мінського процесу.

Нагадаємо, Хорватія надасть Україні консультативну допомогу в питаннях реінтеграції окупованих територій Донбасу й анексованого Росією Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram