ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО дізнався про підготовку провокації в Дебальцевому

У місто нібито повинні увійти бойовики в українській формі.

Штаб АТО дізнався про підготовку провокації в Дебальцевому
Фото: @OSCE_SMM

За оперативною інформацією, що надійшла в штаб АТО, завтра, 26 листопада, російсько-окупаційні війська планують влаштувати провокації в Дебальцевому.

"Буде створена картинка для проросійських ЗМІ, де покажуть масові мітинги, на які будуть звозити людей із різних міст і сіл. Окупанти на бойовій техніці з розпізнавальними знаками України на бортах і жовто-блакитними прапорами, переодягнені у військову форму українського зразка, будуть намагатися дискредитувати Збройні сили України і Мінські домовленості. Можливі жертви серед мирного населення. Людям треба бути дуже обережними, тому що окупанти готові піти на все, щоб Дебальцеве не повернулося до мирного життя в Україні", - сказано в повідомленні штабу АТО.

Нагадаємо, за визначеною першими Мінськими домовленостями від 19 вересня 2014 року лінією розмежування Дебальцеве повинно перебувати під контролем України. Україна вважає, що подальша імплементація угоди про розведення сил і засобів повинна відбуватися після демілітаризації Дебальцевого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram