ГоловнаСуспільствоЖиття

Кличко відсторонив від посади директора КП "Київтранспарксервіс"

КМДА створила комісію для перевірки діяльності Шамрая.

Кличко відсторонив від посади директора КП "Київтранспарксервіс"

Мер Києва Віталій Кличко відсторонив від посадових обов'язків директора комунального підприємства "Київтранспарксервіс" Артема Шамрая до 6 грудня на час перевірки його діяльності.

Про це йдеться в розпорядженні КМДА №1110 від 22 листопада.

Також Кличко створив комісію для перевірки діяльності Шамрая. Її головою призначено директора департаменту транспортної інфраструктури КМДА Сергія Майзеля. До складу комісії також увійшли голови районних державних адміністрацій Києва і виконувачі їх обов'язків, представники департаментів транспортної інфраструктури та земельних ресурсів Київміськадміністрації.

Також до складу комісії увійшли представники управління з питань запобігання та виявлення корупції апарату КМДА і "Київтранспарксервісу".

Провести перевірку доручено з 24 листопада по 5 грудня і надати мерові Києва звіт за її результатами до 7 грудня.

Нагадаємо, діяльність "Київтранспарксервісу" за останні три роки розслідує податкова поліція.

У зв'язку з цим Кличко закликав водіїв завжди вимагати квитанцію за паркування. Він повідомив, що в Києві будуть працювати спеціальні контролери паркувальників - люди, які перевірятимуть наявність видачі чека. Кличко також закликав Верховну Раду ухвалити закон "Про парковку".

У березні фіскальна служба в Києві виявила незаконні дії в "Київтранспарксервісі", а саме: керівництво разом з простими паркувальниками привласнювали близько 1,5 млн грн щомісяця.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram